Zingend de week door

Wij zien het allemaal als een dagelijkse bezigheid en waren er tot voorkort misschien niet altijd even bewust mee bezig, handen wassen. Ik kan deze week natuurlijk niet beginnen zonder een interessante dag uit te lichten. 15 oktober, de Internationale Dag van het Handen Wassen. En deze week staat daarom dus ook in het teken van, je raad het al….. handen wassen! 

De sanitaire voorzieningen zijn in Nederland doorgaans relatief schoon, hier mogen wij erg dankbaar voor zijn. Door handen te wassen voorkom je de verspreiding van bacteriën en ziekten. Nu meer dan ooit, is handenwassen nog belangrijker. Niet alleen na de wc of voor het koken, maar ook na een bezoek in de supermarkt, een rit in het openbaar vervoer of na contact met een persoon is handen wassen belangrijk om niet te vergeten. Samen willen wij er alles aan doen om verspreiding van het Covid-19 virus (en alle andere vieze bacteriën en ziekten) tegen te gaan, dus was je handen! Wij leren onze werknemers op deze manier hun handen te wassen, zo zullen wij op de werkvloer de minste kans hebben om bacteriën of virussen te versprijden.

Wil jij jouw handen écht goed wassen, dan moet je ze tenminste twintig seconden wassen. Om te voorkomen dat jij te snel of te langzaam telt (en om het handen wassen gewoon een stukje leuker te maken) heb ik een goede oplossing. “Oops, I did it again”, ja dit is wat je in je hoofd moet hebben elke keer als jij je handen gaat wassen. Naast dat dit een passende tekst is nu we onze handen kapot wassen, is dit ook het refrein wat je kan zingen om ervoor te zorgen dat jij de 20 seconden behaald. 

Heb je het nou niet zo met Britney, dan heb ik nog genoeg andere suggesties. Ga los op het refrein van Bohemian Repsody, Love on Top, Jolene of Africa voor de Queen, Beyonce, Dolly Parton en Toto fans, GO FOR IT! Nog niet genoeg keuzes? Zing dan ‘Happy Birthday’ en maak van handen wassen elke keer weer een feestje. 

Liefs, Sofia

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This