Tijdens de eerste lockdown in de maanden april tot juni 2020, hebben Nederlanders €12,4 miljard meer gespaard dan dezelfde periode in het jaar ervoor, maakte de DNB bekend. De gemiddelde Nederlander spaarde in deze maanden zo’n 35% van het inkomen, terwijl dat het jaar ervoor nog op 25% zat. Blijft deze groei zich ontwikkelen of gaat iedereen los als alles weer teruggaat naar normaal? Wat doe jij met jouw verdiende geld?

Als jongeren straks weer mogen werken in de horeca zal iedereen zijn beste beentje voor zetten om die klus te krijgen die hij of zij wil. Dus een goede kans om weer goed te gaan verdienen. Heeft sparen nooit in jouw systeem gezeten? Met de volgende tips kan jij ook wanneer de lockdown voorbij is en jij weer voor MELLES PEOPLE aan het werk bent het sparen door zetten. Wij geven ons personeel graag tips hoe zij dit het beste kunnen doen.

1.  Maak een spaarplan

Door het plan visueel te maken kan dit net de motivatie geven die jij nodig hebt. Zet een glazen pot neer waar jij jouw overgebleven kleingeld in gooit (of kijk eens op peaks? Link). Probeer een doel te zetten waarvoor je spaart, zoals een mooie vakantie of een luxe item, dit zal enorm helpen.

2. Houd jouw inkomsten en uitgaven patroon bij

Heb jij het overzicht niet meer over hoeveel geld jij dagelijks, wekelijks of maandelijks kwijt bent aan vaste lasten, boodschappen en huur? Schrijf het op! Kijk wat terugkomende kosten zijn, categoriseer dit en bedenk hoeveel jij uit wil geven aan overige kosten. Reken ook een post voor onvoorziene kosten, zo zal er altijd een back up zijn. Tip: gebruik de app Grip. Wil jij alles op een rijtje zetten? Excel blijf een gouwe oude 😉

3. Automatische betalingen

Maak een automatische betaling aan om geld over te maken naar jouw spaarrekening op het moment dat het salaris binnen is. Begin met een laag bedrag, kom je nog steeds goed rond? Probeer dit maandelijks te verhogen met €15

4. Levensstijl aanpassen

Ga naar de lokale groenteboer in plaats van alle groentes en fruit in de supermarkt te kopen, sport buiten i.p.v. een duur sportschoolabonnement of bezoek jouw favoriete vintage winkel. Wellicht dat dit nog beter bevalt dan je in eerste instantie had verwacht?

5. Leg bonussen opzij

13e maand van werk gekregen? Krijg je geld terug van de belasting? Of krijg je een extraatje van een familie lid? Leg het opzij, op deze manier geef je het minder snel uit aan onnodige kosten en kan je langer sparen voor iets dat je écht wilt.

Challenge: ga met jezelf de uitdaging aan om één maand geen onnodige dingen te kopen. Bijvoorbeeld geen kleding die je niet nodig hebt, niet uit eten en neem de fiets of ga lopend waar kan. 

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This