Van fatsoenlijk werk naar kroketten in een snelvaart

Deze week ‘on a more serious note’. Het is vandaag namelijk de internationale dag voor fatsoenlijk werk. Elk jaar op 7 oktober staat deze dag in het teken van onder andere veiligheid op het werk. Op deze dag wordt geprobeerd om bewustzijn te kweken, voor beroepen waar het niet van zelfsprekend is dat veiligheid voorop staat. Dit wordt gedaan om indirect te kunnen helpen aan het verbeteren van die werk situaties. 

Naast veiligheid op de werkvloer wordt er op deze dag ook stil gestaan bij het feit dat werken voor een fatsoenlijk loon belangrijk is. Wij vanuit MELLES PEOPLE vinden dit erg belangrijk en staan achter het fundamentele recht op fatsoenlijk werk. Dit is iets waar wij actief mee bezig zijn en moet worden nagestreefd. 

Binnen MELLES PEOPLE verdienen onze PEOPLE een eerlijk loon, hebben onze medewerkers recht op pauze, maken wij salaris bespreekbaar en zorgen wij voor fatsoenlijke werk omstandigheden. Nu mogen wij op kantoor natuurlijk niet vergeten worden, zo heeft Martijn Meijer van Gispen gezorgd dat wij voorzien zijn van Arbo bureaustoelen, dit is een hele verbetering alleen is het belangrijk dat er op de juiste manier gebruik van wordt gemaakt. 

Hoe voorkom je in de toekomst een bochel en rugklachten?! Een paar stappen om jou werkplek ergonomisch te maken: 
–    Stel de hoogte van de stoel in zo dat je heupen zich iets hoger bevinden dan je knieën. 
–    Stel de zitdiepte in zo dat je een gebalde vuist tussen je knieholte en de voorwijde van de stoel kunt plaatsen.
–    Stel de rugleuning zo in dat deze de rug goed ondersteunt. Dit betekent dat de bolling onderaan de rugleuning goed in de rug holte moet vallen.
–    Plaats je vinger op je sleutelbeen en laat je arm hangen, stel nu de armleuning in zodat deze je elleboog raakt.
–    Stel je bureau zo in dat de hoogte gelijk is aan de armsteun.
–    Zorg dat je beeldscherm op ooghoogte staat en je loodrecht naar het scherm kijkt.

Probeer daarnaast af en toe een rondje te lopen of een rekoefening te doen om dat zeurende gevoel in je nek of rug weg te krijgen. Of maak een ommetje naar de lokale horeca tent, op vrijdag 9 oktober is het namelijk kroketten dag en horecadag! Dus een goed excuus voor een wandeling en een kroketje bij jouw favoriete horecaonderneming als beloning!

Liefs, 
Sofia 

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This