Thuis werken is voor vele even helemaal omschakelen. Een andere omgeving en dus misschien ook meer afleiding. Met de volgende tips kun jij leren om jouw concentratie langer vast te houden, dit kan je helpen voor werk, schoolwerk of een online MELLES PEOPLE training.  

  1. Maak een lijstje
    Hou bij wat je nog moet doen op een lijstje, zo kan je het loslaten in je hoofd en heb jij je lijstje bij de hand.

2. Rek je spanningsboog op
Probeer een aantal dagen een strak schema aan te houden, bijvoorbeeld 10 minuten concentreren, 2 minuten pauze. Rek de tijd vervolgens naar 12 minuten, 15 minuten enzovoort. Zorg ervoor dat je in de pauze ook echt niets doet.

3. Gebruik de STOP-methode
Om effectief afdwalende gedachtes tegen te gaan kun je tegen jezelf ‘stop’ zeggen. In het begin voelt dit wat gek, maar naarmate je dit vaker tegen jezelf zegt zal je zien dat je sneller weer geconcerteerd aan de slag kunt gaan.

4. Activeer je brein
Gaat tijdens een gesprek het verhaal het ene oor in en het andere weer uit? Activeer je brein door vragen te stellen en het gesprek soms samen te vatten. Of maak een mindmap tijdens een presentatie of vergadering, door het systematisch opschrijven zal de informatie beter worden opgeslagen.

5. Beloon jezelf
Belonen heeft een sterk leereffect en verlengt de concentratie. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld een rondje gaat lopen op het moment dat jouw taak af is. Maar zorg er wel voor dat je taak ook écht af is.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This