Shop till your sustainable impact pops

Sustainability, naar het Nederlands vertaald ‘duurzaamheid’. Dit woord staat zeker in de top 5 woorden die tijdens mijn studie International Hospitality Management, het meest is voorgekomen. Wij ontkomen er bijna niet meer aan, je hoort het overal: samen moeten wij de wereld beter gaan maken. Nu zijn daar wat mij betreft veel gradaties in. Maar dat het zuiniger kan op deze aardbol daar ben ik van overtuigd.
 
De komende week is het de Europese week van het afval verminderen. Het doel, minder afval produceren, en mocht je dat dan toch doen, recylen die handel! Grote bedrijven focussen zich al een lange tijd op het duurzaam maken van werkplekken, hotels en zelfs hele steden proberen hierin mee te gaan. Ook binnen MELLES PEOPLE dragen wij een steentje bij, zo werken wij papierloos, wij doen namelijk alles online! Wil jij thuis ook duurzamer leven? Probeer bewust te zijn van wat je koopt, voorkom voedselverspilling, kies voor duurzaam reizen, neem je eigen tasje mee als je gaat winkelen en let op je plastic gebruik! Bespaar ook op energie en geef de voorkeur aan duurzame kleding, kijk naar sustainable kledinglijnen (vaak te herkennen aan een groen logo of label) of ga vintage shoppen. En dat laatste is toevallig ook nog erg leuk!
 
Ik heb de 10 leukste vintage winkels van Amsterdam op een rijtje gezet, deze kunnen jullie terugzien op de kaart! Zodat wij samen, shoppend een groene voetprint achter kunnen laten.
 

1. Indianaweg10
2. Marbles Vintage & Design
3. Kiloshop
4. LENA
5. I love Vintage
6. Jutka & Riska
7. Bullitt
8. Episode (maar liefst 4 winkels in Amsterdam!!!)
9. WINI
10. Rumors Vintage & Design


Veel shop plezier en denk eraan, zelf een tas mee!
Liefs, Sofia

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This