De technologische ontwikkelingen groeien sneller dan dat wij soms bij kunnen houden. MELLES PEOPLE blijft graag op de hoogte en probeert de ontwikkelingen bij te houden. Onlangs hebben wij onze website www.mellespeople.com volledig onder handen genomen. Een grote verandering in de uitstraling, maar een nog grotere verandering in de back-end van onze website. Wij zijn lang bezig geweest met het onderzoeken hoe verschillende nieuwe programma’s werken en hoe wij optimaal gebruik kunnen maken van SEO. Wij geven onze SEO-tips voor het schrijven van teksten.

‘SEO’ staat voor ‘search engine optimization’. Dit zijn alle stappen die uitgevoerd worden om zo hoog mogelijk organisch gerankt te worden in zoekmachines zoals Google. Organisch ranken betekend dat jouw website suggestie bovenaan komt als zoekresultaat in een zoekmachine zonder dat jij ervoor hoeft te betalen.

Aan het optimaliseren van een website zitten erg veel haken en ogen, er zijn namelijk ongelofelijk veel factoren die hierbij mee spelen. In dit artikel zullen wij ingaan op het schrijven van SEO-teksten. Want ook voor het schrijven van teksten zijn handige trucjes die ervoor zullen zorgen dat jouw website hoger rankt.

Onderzoek de zoekwoorden

Maak een lijst met zoekwoorden waar jij mogelijk over kan schrijven. Kies uit deze lijst de beste zoekwoorden en houd er rekening mee dat deze relevant, populair en haalbaar zijn. Het best resultaat kan je krijgen bij drie zoekwoorden, bijvoorbeeld ‘SEO-teksten schrijven’. Ben jij benieuwd waar het meeste op wordt gezocht? Typ op google jouw zoekwoord in en Google vult dit aan met suggesties die veel zijn gezocht.

SEO-teksten schrijven, google, zoekwoorden, SEO

Bepaal de inhoud van de SEO-tekst

Bepaal het doel, voordat jij begint aan het schrijven van een SEO-tekst. Voor wie is de tekst bedoeld? Wat moet de lezer doen als hij jouw tekst leest? Denk na over de zoekintentie van de lezer. Zorg bij het schrijven van de tekst, dat het persoonlijk is, alsof jij direct tegen de lezer praat.

De Leesbaarheid van SEO-teksten

Naast dat de tekst inhoudelijk sterk moet zijn en er nagedacht moet worden over zoekwoorden is de opmaak ook erg belangrijk. De tekst moet namelijk goed scoren op leesbaarheid. Hoe maak jij jouw tekst goed leesbaar? Maak gebruik van tussenkopjes, witruimtes, bullet points, afbeeldingen, tabellen en zorg dat de alina’s bestaan uit 50 tot 70 woorden. Zorg verder voor variatie in de zinnen en gebruik genoeg signaalwoorden.

SEO-teksten optimalisatie

Optimaliseer de geschreven SEO-teksten om zo hoog mogelijk te ranken, voordat jij de tekst gepubliceerd. Wij maken gebruik van de handige tool Yoast via een plug-in op de back-end van onze website. Yoast helpt met het optimaliseren van de SEO op jouw website. Bedenk de focus keyphrase van jouw artikel, dit zijn de belangrijkste zoekwoorden uit de tekst. Verwerk deze zoekwoorden in de SEO-titel, in de slug/URL en meta-beschrijving. Daarnaast moet je de gekozen zoekwoorden verwerken in koppen, tekst en alt-tekst van de afbeeldingen. Voeg interne en externe links toe aan de tekst en zorg dat de tekst voldoet aan minimaal 300 woorden. Yoast geeft aan of een van de bovenstaande punten nog SEO-verbetering nodig heeft, of dat jouw tekst goed scoort en alle afbeeldingen en grafieken relevant zijn. Een plug die wij zeker aanraden!

SEO-tekst, check!

Scoort jouw SEO-tekst goed? Dan kan hij gepubliceerd worden! Deel het artikel op sociale media en stuur het door naar vrienden, collega’s en familie zodat er zo veel mogelijk verkeer naar jouw website komt. Naast dat jouw tekst meer gelezen zal worden, vergroot dit ook jouw doelgroep. SEO werkt met een multipliereffect, waardoor er in een korte tijd een groot bereik kan worden behaald.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This