Ontwikkeling vinden wij zowel zakelijk als privé erg belangrijk en hoe leuk om dit vervolgens te kunnen delen met anderen. Nu zijn wij van het kantoor team enorme bubbel liefhebbers. Een goede reden om hier over te leren, meer te delen en uiteraard om te drinken.

Champagne, Prosecco, Cava, Sekt, etc. Er bestaan veel verschillende soorten mousserende wijnen, maar wat definieert nou welke bubbel? Wij nemen jullie graag mee in de wereld van de mousserende wijnen! Hieronder meer informatie over de drie meest bekende! 

Champagne wordt gemaakt in de regio Champagne in het noorden van Frankrijk. Mousserende wijnen mogen alleen Champagne heten als ze ook echt uit het gebied van de Champagne komen, door de Appellation de Champagne (AC). De meest gebruikte druivenrassen voor de Champagne zijn: Chardonnay, die zorgt voor frisheid, citrus en bloemen aroma’s. De Pinot Noir, deze geeft de ruggengraat aan de Champagne en aroma’s van rood fruit & de Meunier, de druif geeft fruitige aroma’s aan de Champagne blends. Een Blanc de Blancs champagne bestaat dan ook (de woorden zeggen het al: wit), enkel uit de chardonnay druif! 

De Prosecco. De bubbel uit Italië, die alleen in het Noordoosten van Italië gemaakt wordt. Er zijn twee Denominazione di origine controllata (DOC), wat gecontroleerde benaming van oorsprong betekend, waar prosecco gemaakt mag worden. Prosecco DOC uit Veneto en Friuli. Maar ook uit de DOCG, Conegliano-Valdobbiadene. Hier komen de vanaf een stijle kalksteen hellingen tussen de steden Conegliano en Valdobbiadene, vlakbij Venetië. Prosecco wordt gemaakt van de druif Glera.

Last but not least, de Cava. Cava komt uit Spanje en wordt gemaakt in meerdere regio’s in Spanje, maar het meest in de Catalaanse wijngaarden. Cava wordt meestal gemaakt van: Macabeo, die zorgt voor frisheid. Xarel-Lo, die zorgt voor rijpheid, body en structuur & de Parellada, welke zorgt voor zachtheid, romigheid maar ook een beetje citrus. 

Tussen alle verschillende mousserende wijnen is de Champagne onze favoriet. Deze openen wij dan ook graag, wanneer wij het leven vieren! Lynndell heeft een wijnproeverij van Maximiliaan van Bockel, de sommelier van restaurant RIJKS gehad om haar kennis over mousserende wijnen te blijven verbreden, een echte aanrader. 

Niet geheel onbelangrijk, hoe maak jij een fles bubbels het beste open? Dit ligt natuurlijk wel aan jouw mood, hier de manier hoe wij het aanleren: 
 – Houd de fles in een hoek van 45 graden
 – Muselet (ijzerdraadje) losmaken maar niet eraf halen (ongeveer 6x draaien)
 – Draai aan de fles, niet de kurk
 – Laat de kurk uit de fles zuchten 
PS: Zorg dat de fles goed koud is!

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This