De behoefte voor persoonlijk contact is nu nog groter dan ooit. Goede initiatieven hebben wij in veelvoud voorbij zien komen, want juist nu is persoonlijk contact belangrijk, het geeft kracht. Persoonlijk contact online is nu dan ook helemaal in. Zorg voor persoonlijk contact met de app Clubhouse.

MELLES PEOPLE probeert ook die persoonlijke touch te geven waar mogelijk. Wij stuurde handgeschreven kerstkaarten en helpen elke 6 weken samen met de FEBO Reguliersbreestraat het Harriet Tubman Huis door eten, pannen en andere essentiële spullen te leveren. Wil jij ook iets doen voor een goed doel, maar weet jij niet wat? Contact ons!

Ook online zijn nu allerlei initiatieven gestart om toch persoonlijk contact te houden, neem bijvoorbeeld de praat-app Clubhouse. Heb jij er al van gehoord? Lees hieronder wat jij allemaal moet weten over deze app en neem daarna een kijkje in de Room van Lynndell Melles.

Wat is Clubhouse?

Clubhouse is een nieuwe sociale media app die zich focust op live-audio. Zij pakken het hiermee totaal anders aan dan sociale media zoals Instagram, TikTok en YouTube, die zich richten op video’s en foto’s. Op de app houden bekende mensen interviews en kunnen gebruikers meeluisteren. De app werd populair toen Tesla-topman Elon Musk een interview gaf.

Hoe werkt het?

De app wordt gezien als een digitaal clubhuis waarbij gebruikers aan een ‘kamer’ deelnemen. Sommige kamers zijn privé en dus gesloten, andere zijn openbaar. Per kamer kunnen er maximaal vijfduizend gebruikers worden toegevoegd.

In deze kamers zijn sprekers aan het woord die op een zogenaamd podium spreken. Het deel dat niet op het podium spreekt is het publiek, hier kunnen jij en ik aan deelnemen. Uit het publiek kunnen vragen worden gesteld aan de sprekers, dit kan door een digitale hand omhoog te steken, waarna vervolgens de microfoon wordt aangezet en de vraag kan worden gesteld. Wil jij op de hoogte blijven van jouw favoriete spreker, abonneer dan en krijg een seintje wanneer hij of zij in een nieuwe kamer spreekt. Dit doe je door op het ‘belletje’ te klikken op het profiel waar jij geïnteresseerd in bent.

Hoe doe ik mee?

Voordat jij lid kan worden voor Clubhouse heb jij eerst een uitnodiging nodig. Elke gebruiker krijgt twee uitnodigingen voor nieuwe gebruikers, zo wordt het netwerk van Clubhouse steeds groter. Naar mate jij langer een actieve gebruiker bent op Clubhouse krijg jij meer uitnodigingen en kan jij dus met meer mensen genieten van de app.

Clubhouse is een mooi initiatief om op een persoonlijke manier in de corona tijd met elkaar te verbinden, van elkaar te leren en nieuwe mensen te ontmoeten. Bij MELLES PEOPLE leren wij van verschillende sprekers op het gebied van ondernemen, digitale marketing en nog veel meer.

Volg @mellespeople en @lynndellmelles voor leuke en interessante rooms! Wij zullen praten met interessante mensen zoals Joris Bijdendijk, Michelle Willemsen en Ome Wutru over onder andere het ondernemerschap.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This