Over ons

Sinds 2017 zet MELLES PEOPLE zich dagelijks in om vaste locaties, bedrijfslocaties, musea, evenementenbureaus, cateraars, hotels en restaurants te voorzien van hoogwaardig personeel.
Wij zorgen ervoor dat al onze medewerkers goed getraind aan de slag gaan. Flexibiliteit, een glimlach en ongeëvenaarde service staan bij ons centraal!

7 dagen per week
7 concepten
7 services
7 MELLES PEOPLE in het Office Team

Het kantoorteam

Ons kantoor TEAM zet zich dagelijks in om in elke samenwerking de volgende stap te bereiken. Ons doel is om altijd de perfecte match te vinden, zowel voor werknemers als bedrijven.
Wij genieten van oplossingsgericht werken en streven naar langdurige partnerschappen!

7 dagen per week bereikbaar!
Flexibel en oplossingsgericht
Last minute & long term planning

Lynndell Melles

Founder & CEO

Anne van der Spek – Jens

Senior Office Manager

Anne-Wietske

Recruitment & PEOPLE Manager

Emma Kamphorst

Relatie beheer & Planning Junior

Emma Thomassen

Marketing & PEOPLE Manager

Robin Meijer

HR & Finance Manger

Hugo Cramer

Account & PEOPLE Beheer

Placeholder

Werken bij MELLES PEOPLE?

Klik hier

Missie

Onze missie bij MELLES PEOPLE? Toonaangevend hospitality-personeel leveren met een unieke mix van flexibiliteit, stijl en scherpe prijzen, zodat elk event uitzonderlijk wordt. Wij investeren in de groei van onze medewerkers door ontwikkeling en verantwoordelijkheid, en bereiden hen voor op een succesvolle carrière.

Visie

MELLES PEOPLE streeft ernaar de voorkeurspartner te zijn voor zowel haar opdrachtgevers als medewerkers door de inzet van hoogwaardige, representatieve en ambitieuze medewerkers. Ons doel is het creëren van een omgeving waarin talenten zich voortdurend kunnen ontwikkelen, en waar onze gasten en opdrachtgevers dagelijks genieten van de service, geleverd met een glimlach.

Vind de professional die bij jou past

Waar kunnen wij jou mee helpen?