Tijdens onze trainingen proberen wij onze medewerkers te voorzien van een goede basis in horeca-kennis. Hieronder valt ook altijd een uitleg over mousserende wijnen. Want… weet jij eigenlijk wat mousserende wijnen zijn? Let’s find out.

Mousserende wijn of schuimwijn, in de volksmond ook wel bubbeltjeswijn, is wijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook varianten van rode wijn en rosé. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt. Wel is er veel verschil in kwaliteit. Daarnaast kan de zoetheid van de wijn ook flink variëren van droog tot zoet.

Want wist jij dat…

  • Mousserende wijn een lager alcoholpercentage heeft dan andere soorten wijn? 
  • De populairste mousserende wijnen cava, champagne en prosecco zijn? Maar ken jij toevallig ook sekt, vonkelwyn of lambrusco? 
  • Mousserende wijn vaak wordt gedronken bij speciale gelegenheden zoals bruiloften, jubilea en grote events?
  • Mousserende wijn een gezonde optie is als jij minder calorieën en alcohol wilt drinken?

Als jij meer wilt leren over mousserende wijnen, schrijf jezelf dan in voor de trainingen van MELLES PEOPLE! Hier leer jij meer over de verschillende soorten mousserende wijn, hoe jij het kunt serveren en hoe jij de beste smaak ervan kunt creëren. Wie weet tot snel!

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This