Lynndell en Anne waren beide uitgenodigd voor het fCN Leads Congres dat werd georganiseerd in het prachtige pand van HeadFirst in Hoofddorp, waar ook medewerkers van MELLES PEOPLE aan het werk waren. Dit event draaide om de technologische innovaties op hospitality-gebied: ontzettend interessant dus! Wat zijn nou eigenlijk de trends omtrent kunstmatige intelligentie in de hospitality-branche? Daar leer je in dit artikel meer over.

AI (artificial intelligence) wordt steeds gangbaarder in de horeca en er zijn verschillende trends op dit gebied, waaronder:

1. Chatbots en virtuele assistenten: chatbots en virtuele assistenten komen steeds vaker voor in de horeca, waardoor gasten gemakkelijk kunnen communiceren met hotels en andere dienstverleners. Deze door AI aangedreven systemen kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen, het boeken van reserveringen, het geven van aanbevelingen en het bieden van gepersonaliseerde diensten aan gasten.

2. Personalisatie: met behulp van AI kunnen hotels en andere horecabedrijven gepersonaliseerde ervaringen bieden aan hun gasten. AI-algoritmen kunnen gastgegevens analyseren, zoals eerdere boekingen, voorkeuren en feedback, om hun diensten en aanbiedingen af te stemmen op elke individuele gast.

3. Gezichtsherkenning: sommige hotels en resorts gebruiken gezichtsherkenningstechnologie om het in- en uitcheckproces te stroomlijnen, waardoor gasten de traditionele incheckprocedures kunnen omzeilen en sneller toegang hebben tot hun kamer.

4. Voorspellend onderhoud: AI kan hotels en andere horecabedrijven helpen onderhoudsproblemen te voorspellen voordat ze zich voordoen. Door gegevens van sensoren en andere bronnen te analyseren, kunnen AI-algoritmen potentiële problemen identificeren en onderhoudspersoneel op de hoogte stellen, waardoor downtime wordt verminderd en de gasttevredenheid wordt verbeterd.

5. Spraak-gestuurde kamers: spraak-gestuurde kamers komen steeds vaker voor, waardoor gasten verschillende aspecten van hun kamer kunnen regelen, zoals temperatuur, verlichting en entertainmentsystemen, met behulp van spraakopdrachten.

Over het algemeen helpt AI de horeca om betere en meer gepersonaliseerde diensten aan gasten te bieden, activiteiten te stroomlijnen en de algehele gastervaring te verbeteren.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This