Het maken van een (CV) curriculum vitae wordt vaak geleerd tijdens de middelbare school en/of studie. Dat is een goede basis. Daardoor is vaak de informatie die belangrijk is voor een CV al verzameld. Denk hierbij aan een lijst met werkervaring, opleidingen, activiteiten en certificaten. Maar hoe zorg jij ervoor dat jouw CV opvalt tussen vele andere? Wij helpen jou, om jouw CV eruit te laten springen!

1. De basis moet goed zijn

Zorg ervoor dat jouw CV goed leesbaar is. De eerste indruk is namelijk erg belangrijk.

  • Denk hierbij aan het creëren van overzicht, doormiddel van tussenkopjes met bijvoorbeeld ‘studie’ en ‘werkervaring’. Maak de functietitels dikgedrukt, zo ziet de lezer in een keer wat belangrijk is.
  • Houd het kort, maak niet meer dan 1 tot 2 pagina’s. Zo blijft de informatie relevant.
  • Zet de belangrijkste informatie op de eerste pagina op a-chronologische volgorde (de meest recente baan bovenaan en dan werk je omlaag). Houd je personalia kort zodat er meer ruimte over is voor werkervaring en studie.

2. Opvallend, maar zakelijk!

Gebruik een mooi template of bouw deze zelf. Zo zal de lay-out helpen om jouw CV opvallender te maken, maar… keep it simple! Zorg niet dat het een kermis wordt, een CV hoort zakelijk te blijven. Geen inspiratie? Kijk naar trends, of zoek naar voorbeelden van andere op bijvoorbeeld Canva. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

CV, template, canva, voorbeeld 2
CV, template, canva, voorbeeld 3
CV, template, canva, voorbeeld

3. Pas je CV aan op het bedrijf

Als de basis goed is, is het aanpassen van jouw CV per bedrijf een kleine moeite. Zit jij in de creatieve sector, dan kan jij jouw CV een creatieve boost geven, bijvoorbeeld in de vorm van een video. Is de sector zakelijker, kan je dit beter niet doen. Kijk daarom altijd naar wat bij het bedrijf past en wat kan. Vergeet vooral niet dat het ook bij jou moet passen en jouw persoonlijkheid goed naar boven moet komen!

4. Knallende opening

De werkgever moet getriggerd worden wanneer jouw CV voor het eerst wordt geopend. Dit kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan een pakkende zin of goede foto. Jij wil niet onderaan de stapel belanden.

5. Don’t be shy

Laat je werk zien! Een portfolio kan je extra toevoegen, zo ziet de werkgever wat jij al hebt gedaan en vooral ook wat jij al kan. Kom je er niet uit? MELLES PEOPLE staat altijd open om jullie CV’s te bekijken wanneer jij gaat solliciteren voor een fulltimebaan. Zo hopen wij dat jouw CV bij de eerstvolgende sollicitatie eruit zal springen.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This