Waardering is in deze tijden, waar social distancing een enorme rol speelt, misschien nog wel belangrijker dan ooit. Waardering van de werkgever naar de werknemer. Medewerkers moeten voelen dat ze zich in een fijne werkomgeving bevinden en zich gewaardeerd voelen, maar ook andersom. Juist nu hebben wij elkaar nodig, samen sterk! Wij geven tips voor het creëren van meer waardering van werkgevers naar de werknemers!

Waardering is niet alleen belangrijk op persoonlijk vlak, maar ook op bedrijfseconomisch vlak. Als de medewerker zich niet gewaardeerd voelt, zal diegene minder betrokken worden en zal daardoor sneller het bedrijf verlaten. Dit komt door de afstand die dan gecreëerd wordt. Het is hier aan de werkgever om het werk van de werknemer te koesteren en te waarderen. Binnen MELLES PEOPLE is dit is wat wij altijd proberen te realiseren!

4 tips om het beste waardering van de werkgevers naar de werknemers te creëren.  

1.       Erkenning en waardering is key.

Dit heeft een link met het gezegde “wat aandacht krijgt groeit”. Dit kan ook toegepast worden bij mensen, want elke medewerker wil graag waardering en erkenning ontvangen voor het werk dat hij/zij levert. Deze waardering en erkenning vergroot de betrokkenheid en zelfvertrouwen van de medewerkers. Daarnaast levert dit meer productiviteit en een toegewijde medewerker op. Zorg dat deze erkenning en waardering een rol speelt van de eerste tot de laatste werkdag.

2.       Geef nieuwe en jonge talenten een kans.

Erkenning en waardering speelt ook een rol in het aantrekken en ontvangen van nieuw talent. Het bedrijf creëert een sterk werkgeversmerk als de werkgever haar medewerkers waardeert om wie ze zijn en wat ze doen. Binnen MELLES PEOPLE creëren wij een functie om de persoon heen en laten de werknemers hierin groeien. Persoonlijke aandacht en positiviteit overbrengen bij het recruitment proces is de start hiervan.

3.       Iedereen is anders.

Op veel verschillende manieren kun jij waardering tonen naar jouw werknemers, maar het heeft niet altijd hetzelfde effect. MELLES PEOPLE streeft naar een brede culturele poule van enthousiaste mensen. Iedereen heeft andere behoeften als het gaat om waardering, want iedereen wil zich erkent voelen. Voor de een is een compliment genoeg en de ander wil uitbundig in het zonnetje gezet worden. In onze nieuwsbrief zetten wij elke maand vier werknemers in de spotlight! Door persoonlijk contact met jouw werknemers kom jij erachter wat jouw werknemers wensen op gebied van waardering.

4.       Blijf Flexibel.

Wij verwachten flexibiliteit van ons personeel, maar dan moet dat ook terug worden gegeven! Het is belangrijk om een strategie te bedenken hoe de waardering wordt vormgegeven en ook persoonlijk blijft. Zoek als werkgever naar een manier om persoonlijke aandacht en waardering te bieden. Wees creatief, origineel en zie wat het jou oplevert. Een hechter team, betrokkenheid en een grotere productiviteit.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This