Feest tips en tops

Dit jaar is in vele opzichten anders dan ik van tevoren had verwacht. Persoonlijk is het voor mij een positief jaar. Binnen MELLES PEOPLE heb ik veel geleerd, zijn wij allemaal een stuk creatiever geworden en waardeer wij de kleine dingen meer. De MELLES PEOPLE advent kalender van dit jaar is daar een goed voorbeeld van, met de leukste tips en inspiratie ideeën. Nu het einde van 2020 bijna in zicht is, wil ik graag het jaar afsluiten. Ik neem jullie mee in mijn kerstgedachte en deel met jullie nog wat persoonlijke tips (kijk op de @mellespeople instagram voor meer inspiratie).
 
Cadeaus
Ben ik de enige, of weten andere mensen ook nooit wat voor cadeaus ze moeten kopen? Ik geef zo graag een leuk cadeau, waar iemand oprecht blij mee is en ook iets aan heeft. Zo maak ik het natuurlijk ook niet makkelijker voor mijzelf, maar ben ik dan erg content als het mij wél is gelukt om met iets leuks te komen. Des te langer ik het cadeau al heb gekocht, des te meer ik ga twijfelen of het wel leuk is. Geef ik wel een goed cadeau, of was dat andere toch leuker?
 
Probeer ver voor het feestseizoen al te hinten op cadeaus die op wenslijstjes staan en schrijf het tussendoor op, zo moeten er altijd wel een paar suggesties staan tegen de tijd dat je het wil gaan kopen. Bewaar sowieso de bon, mocht iemand het nou al hebben, echt niet leuk vinden of het is kapotgegaan, je zit dan in ieder geval save! Of kies voor dobbelen, net leuk weer wat anders en degene die een cadeau leuk vindt speelt eruit eindelijk toch wel voor.
 
Plannen
Soms heb ik het gevoel alsof iedereen dezelfde dagen iets wil doen. Je moet je aandacht er goed gaan verdelen onder familie, partner (+ familie), vrienden, collega’s, huisgenoten etc. Vaak is kerst dan ook wel een stressvolle periode in plaats van relaxed. Plan ver vooruit, dagen staan dan al vast en voor de rest heb je dan ook alle tijd om te bedenken wat je aan gaat doen, wat je gaan koken, wat voor cadeaus je voor wie moet halen. En dit jaar nu er minder familie over de vloer mag komen dan normaal is het misschien wel een extreem relaxte sfeer. Kwaliteit boven kwantiteit!
 
Eten
Het leukste aan kerst vind ik naast gezellig met de familie zijn, toch wel het eten. Dag in dag uit, eten, eten, eten. Na drie dagen kan ik dan ook geen voedsel meer zien en is het tijd voor een paar dagen detox. Ik vind het bedenken van het eten tot het kopen van het eten zelf erg leuk en heb hier ook niet veel moeite mee. Nu ken ik genoeg mensen die hier minder hun plezier uithalen.
 
Voordat je uren in de supermarkt loopt vind ik het ideaal om online een boodschappenlijstje te maken, het scheelt mij tijd in de winkel en voorkomt onnodige boodschappen. En als boodschappen ook niet jouw ding is, kan online bestellen altijd nog. Let wel op dat je op tijd een dag en tijd aangeeft, de supermarkten hebben het door Corona erg druk. Of steun jouw lokale restaurant en ga thuis uit eten, ook lekker makkelijk voor jezelf. (Of check onze insta post voor de lekkerste voor-, hoofd- en nagerechten.)
 
Aankleding
Zowel jezelf als de tafel verdienen wel wat gezelligheid. Ook al ga je de deur niet uit, kleed jezelf leuk aan, dan voel jij je ook beter. Vergeet de tafel niet, je kan het zo gek maken als je zelf wil. Ik hou ervan om dat restaurant gevoel te krijgen. Een wit tafelkleed doet al wonderen! (Check de training om te zien hoe je volgens de juiste etiquette en tafel indekt).
 
Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen, geniet van de feestdagen!
 
Liefs, Sofia

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This