Trainen is een onderdeel van MELLES PEOPLE waar wij ons constant in blijven ontwikkelen, Alcoholvrij de nieuwe trend? Steeds meer mensen worden zich bewust van het feit wat alcohol met jouw lichaam en geest doet. 

In 2015 kwamen in de studie van VNN het dringende advies uit om geen alcohol te drinken of maximaal 1 glas per dag. De vraag is, houd jij je hieraan? Jij slaapt minder goed, jij kan jou minder goed concentreren, jij wordt er dik van, en dan nog niet eens om te praten over wat het doet met jouw hersenen, jouw lever, jouw maag, jouw hart- en bloedvaten. Zit jij al lekker in de stemming, dan nog even een dooddoener: 
Wist jij dat alcohol de samenleving jaarlijks tussen de 2,3 en 2,9 miljard euro kost? 

Is het doel van het schrijven van dit artikel om jou compleet van de drank af te houden? Of denk jij nu: “Proberen zij nu echt al mijn sociale avonden en evenementen van mij af te pakken?” Ik ga daar niet naar luisteren! Snap ik, logische reactie! Maar eerlijk is eerlijk, het wordt steeds duidelijker hoe slecht alcohol voor jou is, en waarom zou jij gaan drinken om het drinken? Nee dit is allemaal niet ons doel, maar er zijn wel echt te gekke ontwikkelingen op deze markt! Gelukkig zijn de alcoholvrije spritz vermouth, elixers, cordials en cocktails zijn anno 2022 bijna niet meer weg te denken achter de bar. 

MELLES PEOPLE heeft speciaal voor haar lezers een top 3 van alcoholvrije cocktails op een rij gezet. Wil jij jouw gasten, vrienden of familie verrassen? En vind jij het prettig dat ze na een heerlijke avond ook nog naar huis kunnen rijden? Check hierbij onze toppers. 

DRY JANUARY?, MELLES PEOPLE, 1

1. Strawberry Daiquiri van De Kuyper Zero: KANT EN KLAAR!! #LOVE IT

2. De oranje zip: Houd je van de bijzondere citrussmaak en wil je graag een makkelijk recept dat snel klaar is? Dan is de Orange Zip voor jou ideaal!

Ingrediënten:

Beetje ijs

150 ml pompelmoessap (grapefruitsap kan ook)

60 ml sinaasappelsap

Een scheutje citroensap

Een scheutje grenadine of limonadesiroop

Hoe maak je een Orange Zip:

Meng het ijs en de sappen met elkaar en klaar!

3. Bloody Mary: De enige echte Bloody Mary, het is een van de bekendste cocktails. Tip: Laat de wodka achterwege en spice it up with tabasco en worcestershire saus! 

Ingrediënten:

18 cl tomatensap

2 cl citroensap

paar druppels worcestershire saus

paar druppels Tabasco

¼ tl mierikswortel

1 stengel selderij

Hoe maak je een Bloody Mary zonder alcohol? 

  1. Mix alle ingrediënten.
  2. Doe ijsblokjes in een glas en giet de cocktail er overheen.
  3. Maak af met een stokje selderij.

Nog een goede tip: Wim Boekema, de ondernemende man achter Nix & Nix, heeft als eerste en enige alcoholvrije slijterij(en) in Nederland geopend! De alcoholvrije ‘gin-achtige’ dranken, zoals bijvoorbeeld Lyre’s Amaretti, zijn een fantastisch startpunt als alternatief voor de vertrouwde smaak. Durf jij al wat meer in het diepe te duiken? Ga dan voor de: The Livener van Three Spirits Drinks en Barreled Oak van Gnista.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This