Trends komen en gaan, maar wij als high-end hospitality uitzendbureau dat werkt met vooruitstrevende partners en hippe werknemers houden ons hier ook actief mee bezig. Nu kan de lijst van nieuwe trends in 2023 een erg lange lijst worden, dus lichten wij de meest interessante voor jullie uit. 

TikTok voor tips, restaurants en hotel aanbevelingen.

De tijd dat TikTok alleen werd gezien als sociale media voor entertainment is aan het veranderen. TikTok zit namelijk in de lift. Het is een social media platform dat hard groeit. Het afgelopen jaar is het aantal Nederlandse gebruikers al met 75% gegroeid!

TikTok wordt namelijk tegenwoordig gebruikt als zoekmachine. Waar moet jij zijn voor de lekkerste restaurants, mooiste hostels of budget-proof op vakantie? TikTok weet het voor jou.

TIP: ben jij horecaondernemer? Er liggen veel kansen op het platform. Start op TikTok! Ook adverteren op dit platform is mogelijk.

Vegan, plantaardig, veganistisch, vegetarisch of gewoon lekker veel veggies.

Na een bezoek aan de Horecava (de horecabeurs van het jaar) in de RAI Amsterdam viel het ons al ontzettend op dat de vegetarische happen je om de oren vliegen. Dat het in 2023 opnieuw een aandachtspunt zou zijn hadden wij dus ook al gemerkt.

Naast dat het een belangrijke stap is om een zo gezond mogelijke toekomst te creëren, heeft de horeca op dat gebied ook een voorbeeldfunctie. Zo is onze partner Hutten hier op dagelijkse basis innovatief mee bezig. Ook het aantal vega(n) restaurant blijft naar verwachting dit jaar groeien. Meer gasten kiezen voor het milieu of nemen een gezondere leefstijl aan, en daarbij groeit ook de plantaardige alternatieve keuzes in de horeca.

TIP: De echte plantaardige high-end ervaring in het topsegment ervaren? Ga langs bij Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel (Nijmegen), volledig plantaardig en bekroond met twee Michelinsterren én een groene Michelinster. Vorig jaar werd de zaak zelfs uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld.  

De vraag naar luxe blijft!

Als high-end hospitality uitzendbureau houden ook wij van luxe en zetten wij onszelf maar al te graag in op luxe beurzen en evenementen. Trendforecaster Vincent van Dijk laat weten dat ondanks de economische wankele tijden er toch veel groei te zien in de vraag naar luxe. Vooral dankzij de jongeren! Dit gaat om kleding, reizen, horeca en drankmerken. De horeca speelt steeds beter in op deze vraag.

Zie zo ook de toename in populaire cocktails. De espresso martini is momenteel een van de meest gedronken cocktails in de horeca en heeft zelfs de bijnaam ‘esma’ gekregen. Het drankje bestaat al sinds de jaren 80 in Londen, maar ondertussen is dit drankje populairder dan ooit. Veelal wordt het gedronken als ‘liquid dessert’, maar eigenlijk de hele dag door. Dit is ook een voorbeeld van de luxe levensstijl die zelfs onder studenten leeft.

Koffiebars blijven groeien.

Een aantal keren per week loopt op ons kantoor aan de Hendrik Jacobszstraat 10 te Amsterdam wel iemand binnen, denkende dat wij een koffiebar zijn dankzij de mooie machine van Verdi Koffie. Er is op dit moment veel behoefte aan koffiebars en de functie die het met zich mee brengt. De sociale functie is mega belangrijk, namelijk mensen bij elkaar brengen. 

De aantallen in Nederland blijven groeien als het gaat om koffiebars. Maar liefst 31 koffiebars per 100.000 inwoners in Amsterdam, daarmee is onze hoofdstad de koploper van het land. Ook de vraag naar barista’s is daardoor groter, dat merken wij maar al te goed bij MELLES PEOPLE en onze werknemers LOVE IT! Voor de koffie liefhebbers onder onze werknemers, geïnteresseerd in een barista training? Vraag bij het kantoorteam naar de voorwaarden.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This