De hoeden werden weer uit de kast getoverd en de haring werd dit jaar extra vet geserveerd tijdens de Nationale Haringpartij die werd gehouden in het prachtige Kasteel de Haar ter Maarssen. Gelukkig was MELLES PEOPLE van de partij, om alles in goede banen te leiden. In samenwerking met Heineken was ook dit jaar de Nationale Haringpartij een groot succes. De biertjes werden rijkelijk getapt, de wijnen werden goed geschonken en uiteraard werd het hoognodige watertje ook geserveerd. 

Elk jaar in juni wordt het nationale event georganiseerd, ook wel de Haringpartij van het jaar. Afgelopen woensdag 22 juni was het dan ook weer raak! Op deze zwoele zomeravond genoten ruim 500 gasten van de haring en de drankjes die werden geserveerd door onze medewerkers met het nieuwste biertje van Heineken: Heineken Silver. Heb jij hem al geproefd? Wij krijgen deze nieuwe variant van Heineken ook op onze tap in de bar!

Dit jaar was de winnaar Urker Visboer, uit Urk. Een leuk feitje: het ultieme vetpercentage van de haring ligt tussen de 19 en 21 procent. Hoe langer de haring blijft zwemmen hoe vetter hij wordt. De timing om hem uit het water te halen is dan ook essentieel. Niemand had het kunnen voorspellen maar dit jaar half mei, kwamen er al signalen vanuit Noorwegen dat er haring was gevangen met een vetpercentage van 17 procent. Nog geen paniek, maar wel reden om goed op te letten. Dit jaar was het dus een vroege lading want op 1 juni stond de eerste haring ladingen al klaar om ons land binnen te komen. 

Een geslaagd event. Wij kijken nu al uit naar volgend jaar!

 

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This