Culinair comfortfood maakt zijn entree op de menukaarten

Naast mijzelf verwennen wanneer er iets te vieren valt of wanneer ik het heb verdiend, is het nu in tijden van crisis ook belangrijk om jezelf af en toe eens te verwennen. Nu doet iedereen dit op zijn eigen manier. Een van mijn manieren is lekker eten. Een uitgebreide borrel met vriendinnen of een 3 gangen diner met de familie koken, ik houd ervan. Naast mijn hotelschool achtergrond is mijn interesse voor eten er altijd al geweest. Trends met betrekking tot eten komen en gaan, maar deze trend heeft mijn interesse wederom getrokken, culinair comfortfood. Culinair comfortfood maakt namelijk zijn entree op de menukaarten.

Wat verstaan wij onder comfortfood? Nu gaan veel gedachtes waarschijnlijk al snel uit naar bijvoorbeeld chocolade en frituur. Met een kater of liefdesverdriet, is dat eten toch wat je wil?! Comfortfood wordt omschreven als voedsel waar je blij van wordt. Vaak wordt dit gemaakt wanneer jij jezelf wilt verwennen of als het tegenzit. Ook is het meestal makkelijk te bereiden en bevat het veel calorieën en koolhydraten. Voor de comfortfood liefhebbers onder ons, Jamie Oliver heeft een kookboek genaamd ‘Jamie’s comfortfood’. “Dit boek is een traktatie, zowel de recepten als het boek op zich” – Jamie Oliver. (Verkrijgbaar vanaf €25,99).

comfortfood, jaimie oliver, kookboek, culinair

Hoe gaat culinair comfortfood dan zijn entree maken op de menukaarten? Chefs gaven al een langere tijd simpel en makkelijk eten een upgrade. Sharon van Lonkhorst (hoofdredacteur van onlinefood magazine FavorFlav) voorspeld dat culinair comfort food écht op gaat komen. Mensen hebben behoefde aan vette, smaakvolle gerechten die makkelijk ‘to go’ te eten zijn. Corona heeft hier zeker een bijdragen aan geleverd, want restaurants trekken op deze manier een bredere doelgroep aan en willen natuurlijk zoveel mogelijk omzet draaien.

De culinaire comfortfood trends die Sharon van Lonkhorst verwacht te zien:

  • Hoogwaardige culinaire tosti’s
  • Lunchen wordt het nieuwe dineren, meer ‘on the go’ iets halen.
  • ‘Sando sandwiches’. Japanse sandwiches van melkbrood die naar wens gevuld kunnen worden, bijvoorbeeld met wagyu beef.
  • Signature broodjes die bijzonder zijn. Denk hierbij aan de Hotdoctopus van Sjetietshe.
  • Truffelmayonaise overal! Bijvoorbeeld door steak tartare of over de friet.

Als het aan mij licht, houden we dit ook na de lockdown er nog gewoon in!

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This