Meer brand awareness creëren? Meer interactie met jouw werknemers? En meer persoonlijke dingen delen? Creëer meer brand awareness via Instagram! Het aantal actieve gebruikers op Instagram is de afgelopen jaren enorm gestegen. Ook bedrijven raken steeds meer bekend met het gebruik van Instagram. Instagram is hét platform om content te delen, dit geeft jouw bedrijf vorm. Binnen MELLES PEOPLE zijn wij hier met de marketing enorm op gefocust. Daarentegen, weten veel andere bedrijven niet hoe ze Instagram optimaal kunnen gebruiken en daarom hieronder vijf tips voor jouw bedrijfsaccount:

1. Herhaling, herhaling en nog eens herhaling. Regelmaat binnen de geplaatste content is enorm belangrijk.

TIP! Maak templates met dezelfde kleuren, logo’s en lettertype. Daarnaast kan jij een app gebruiken om te zien of jouw content bij elkaar past.

2. Gebruik #hashtags. Het gebruik van hashtags vergoot het bereik van jouw post en zorgt voor het krijgen van meer volgers.

TIP! Download een app (zoals: Hashtag Expert) die aangeeft welke hashtags van toepassing kunnen zijn op jouw foto en die voor meer interactie gaan zorgen. Bedenk ook eigen hashtags die passen bij het bedrijf.

3. Regelmaat is the key. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de tijdlijn volgegooid wordt en na een maand de content op is.

TIP! Maak een content kalender. Met een content kalender kan jij voorbereiden wat de content gaat zijn en kan jij de content inplannen voor een bepaalde tijd.

4. Follow the trend. Een trend die enorm speelt momenteel is het persoonlijk maken van jouw pagina. Hierdoor zorg jij ervoor dat jouw volgers zich gaan binden aan het bedrijf en zich betrokken voelen.

TIP! Content om jouw pagina persoonlijk te maken zijn onder andere: behind the scenes, een dag uit het leven van, sneak peaks of spontane Stories.

5. Gebruik Stories. Waarom is het gebruik van stories zo belangrijk? Hierdoor komt jouw pagina weer als eerste op de tijdlijn te staan van jouw volgers.

TIP! Brand los in creativiteit. Bij Stories kun jij gebruik maken van polls, quiz, GIF’s en stickers wat een Story interessant maakt. Dit werkt ook weer mee aan het persoonlijkheidsaspect.

6. Maak gebruik van Statistieken. Door de Statistieken van jouw bedrijfspagina consistent bij te houden, weet jij wat er allemaal speelt binnen jouw account.


Hoe kom jij hier? Ga naar jouw bedrijfsprofiel en klik op de drie blokjes rechts bovenin. Vervolgens staat gelijk bovenaan het kopje ‘Statistieken’.

TIP! De belangrijkste categorieën in Instagram Statistieken zijn:

  1. Recente hoogtepunten om de belangrijke groei te zien in de afgelopen 7 dagen.
  2. Overzicht, hierin zie jij drie belangrijke cijfers: bereikte accounts, interactie met de inhoud en totaal aantal volgers.
  3. Inhoud, waarin jij alle posts, Stories, IGTVen jouw Reels ziet staan van de afgelopen 7 dagen.

Wij kijken wekelijks naar de Statistieken van onze bedrijfspagina. Bij de statistieken kun jij onder andere jouw doelgroep, activiteit in volgers en inhoud bekijken. Bij MELLES PEOPLE is bijvoorbeeld de leeftijdscategorie van onze volgers voor 66,4% 18-24 jaar.

Zo hebben wij ook verschijnende templates die passen bij MELLES PEOPLE. Deze gebruiken wij dan ook met regelmaat. Voor elke maand wordt er een content kalender gemaakt, zodat er voor iedereen een duidelijk overzicht is wanneer er iets gepost gaat worden.

In het kader van spontane Stories, vinden wij het leuk om onze volgers mee te nemen in wat wij doen. Voorbeelden zijn het meenemen van onze volgers in het proces van het nieuwe kantoor, behind the scenes tijdens trainingen, fotoshoots en werkdagen.

Voor de maand december nemen wij de volgers van MELLES PEOPLE mee in een terugblik van het afgelopen jaar. Vanaf vandaag geven wij de aankomende 12 dagen een terugblik per maand in onze Story.

Wil jij graag weten hoe het afgelopen jaar van MELLES PEOPLE eruitzag? Houdt dan onze Instagram in de gaten! @mellespeople

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This