TRAIN, SLEEP, SERVE, REPEAT.

Boek people
Dagelijks zet ons team zich volledig in om in elke samenwerking uitmuntendheid te bereiken. Ons doel is om altijd de perfecte match te vinden, zodat iedereen tevreden is met zowel de uitgevoerde taken als de geleverde service. Wij genieten ervan om in samenwerkingen met bedrijven te denken, op alle mogelijke manieren, en streven naar langdurige partnerschappen. Voor ons is dit de sleutel tot succes: duurzaam en betrokken ondernemen!
Front-Office Hostess

HET KANTOORTEAM

MELLES PEOPLE levert personeel in Noord-Holland, Utrecht, Zuid-Holland, Flevoland en Gelderland. Om zo efficiënt mogelijk te werken en onze service zo krachtig mogelijk over te brengen, werken we vanuit het centraal gelegen hoofdkantoor in Oud-Zuid, Amsterdam. Partners, prospects en (toekomstige) medewerkers zijn daar vijf dagen per week welkom. Of het nu om een strategische meeting of een kop koffie gaat. Telefonisch en per e-mail zijn we 24/7 bereikbaar.

Lynndell Melles

Founder & CEO

Anne Jens

Office Manager

Anne-Wietske Borsch

Recruitment & PEOPLE Manager

HUGO CRAMER

Sales Manager

EMMA KAMPHORST

HR & Planning Intern

ROBIN MEIJER

HR & PEOPLE Manager

Interne trainingen

Bij MELLES PEOPLE is de ontwikkeling van ons personeel een kernonderdeel van onze bedrijfscultuur. Ondanks dat wij enkel (young) professionals in dienst nemen, geloven wij sterk in de filosofie dat er altijd ruimte is voor groei en verbetering. Daarom bieden wij een divers scala aan trainingen aan, gericht op het versterken en uitbreiden van de vaardigheden van ons team.

Ons aanbod omvat onder meer:

  • Basis Training: Voor een solide fundament in gastvrijheid en service.
  • Barista Training: Om de kunst van perfecte koffie te beheersen.
  • Wijn Training: Voor een diepgaande kennis van wijnen en wijn-spijs combinaties.
  • Leidinggevende Training: Ontwikkeld om leiderschapskwaliteiten te versterken.
  • Trainingen Op Maat Voor Bedrijven: Samen met onze partners creëren we gespecialiseerde programma’s die naadloos aansluiten op specifieke behoeften.

Fysieke training

Iedere maand geven wij fysieke trainingen aan ons personeel op unieke locaties, zoals de Johan Cruijff Arena. Al onze trainingen zijn gebaseerd op kwaliteit, ontwikkeling en groei. De trainingen zijn samengesteld door ervaren professionals en onze trainers zijn altijd fysiek bij de trainingen aanwezig. Tijdens deze bijeenkomsten spijkeren wij onze MELLES PEOPLE waar nodig bij over – onder andere – algemene horecakennis, tappen, baropbouw, borden lopen, debarrasseren, tafeletiquette, wijnkennis, dienblad lopen, klachtenafhandeling, snijtechnieken en sales. 

E-Learning

Daarnaast hebben wij veel online trainingen ontwikkeld die onze medewerkers thuis kunnen volgen. Door middel van duidelijke actievideo’s kunnen zij zichzelf trainen in die facetten die ze lastig vinden. Denk bijvoorbeeld aan lopen met vier en meer borden of een vol dienblad, het correct indekken van een tafel en de poleertechnieken. Maar we besteden ook aandacht aan vragen als ‘Hoe haal je het meeste uit je sales?’, ‘Hoe ga je om met lastige gasten?’ en ‘Hoe neem je de richtlijnen van het RIVM continu goed in acht?’.

Training op maat

Speciaal voor onze relaties maken wij trainingen op maat. Het kan gaan om een training op een specifieke locatie maar ook om trainingen voor concepten en of merkintroducties. De trainingen zijn expliciet gefocust op de wensen van de opdrachtgever. Voorbeelden zijn sales-trainingen, trainingen op het gebied van de juiste omgang met bijzondere gasten en het bijbrengen van kennis over specifieke producten. 

Missie

MELLES PEOPLE biedt toonaangevend hospitality-personeel, gecombineerd met een unieke mix van flexibiliteit, stijl en scherpe prijzen, om elk event uitzonderlijk te maken. Wij investeren in de groei van onze medewerkers door middel van ontwikkeling en verantwoordelijkheid, om hen klaar te stomen voor een succesvolle carrière.

Visie

MELLES PEOPLE streeft ernaar de voorkeurspartner te zijn voor zowel haar opdrachtgevers als medewerkers door de inzet van hoogwaardige, representatieve en ambitieuze medewerkers. Ons doel is het creëren van een omgeving waarin talenten zich voortdurend kunnen ontwikkelen, en waar onze gasten en opdrachtgevers dagelijks genieten van de service, geleverd met een glimlach.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!