Sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Jonge bedrijven halen hier vaak hun voordeel uit, maar ook de doorgewinterde bedrijven hebben de kracht hiervan ondervonden. Als wij het over sociale media hebben zijn de meest bekende platformen Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, LinkedIn en TikTok. Door actief bezig te zijn als bedrijf op social media, verbind jij jouw bedrijf, op een geheel nieuwe manier aan jouw klanten. Dit is ook wat
MELLES PEOPLE op een dagelijkse basis doet via diverse kanalen. Ben jij al actief bezig met sociale mediakanalen? Wellicht helpen deze 4 sociale media tips voor jouw bedrijf!

Gratis!

Het aanmaken van een account op een online platform is gratis. Een gratis platform waar jij jouw klanten kan leren kennen, klinkt toch als muziek in de oren? Wel is het van belang dat er tijd in wordt gestoken om de verschillende bedrijfskanalen te leren kennen. Waaronder het opbouwen van de kanalen en vervolgens actief blijven. Hoe meer tijd er wordt gestoken in het creëren van sterke sociale mediakanalen, hoe meer voordelen dit voor jouw bedrijf oplevert. Goede content wordt namelijk gedeeld zonder dat jij er iets voor hoeft te betalen, gratis reclame voor jouw bedrijf dus. Wil jij meer volgens op jouw accounts?

TIP: Speel in op de behoefde van de volgers en post wat zij daadwerkelijk interessant vinden, dit zal leiden tot likes en meer volgers! Deel minimaal 1x in de twee weken waar jij mee bezig bent. Of zoals LinkedIn expert Perry van Beek altijd zegt: Iedere week 1 post over jezelf, 1 over jouw bedrijf en 1 actueel nieuwsbericht.

GROOT bereik

Elk jaar blijven de gebruikers van sociale media platformen groeien. De jongeren van vandaag zijn de klanten van morgen! Het is daarom van belang om hierop voorbereid te zijn want sociale media beginnen nu als marketingkanaal te fungeren. Door sociale media te gebruiken als marketingkanaal worden extra touchpoints gecreëerd in de customer journey, dit is het pad dat een klant aflegt om naar jouw product te komen. Hoe meer touchpoints, hoe sneller de klant geneigd is om jouw product te kopen. Elke keer dat een persoon ook maar iets van jouw bedrijf ziet, werkt dat voor jouw gehele merkbekendheid.

TIP: Fungeren jouw sociale mediakanalen al als marketingkanaal? Laat jouw standaard gebruikte teksten checken door een professionele tekstschrijver zoals Peter van der Heide. Dan zit jij sowieso goed!

Snel, sneller, snelst

Sociale media zijn ontzettend snel. Nieuwe trends, hypes of actueel nieuws kan binnen no-time worden gedeeld. Zo kun je hier als bedrijf dus gelijk op inhaken en met jouw account relevant blijven, denk hierbij aan speciale Valentijn-acties of de populaire Bernie Sanders wanten-foto. Daarnaast is het een handige manier om wijzigingen of belangrijke informatie binnen jouw bedrijf te vermelden op een snelle manier, bijvoorbeeld aangepaste openingstijden. Om tijd te sparen kun je jouw Instagram strory’s en Facebook story’s aan elkaar linken. De story die jij post op Instagram kan gelinkt worden aan Facebook zo dat met één druk op de knop de story op beide kanalen geplaatst wordt.

TIP: Gebruik de app ‘Later’ om jouw posts automatisch te plaatsen op de tijden dat jouw volgers actief zijn. Nu kan jij gemakkelijk vooruit werken, zonder te vergeten om te posten.

Resultaten zijn meetbaar

Resultaten op jouw verschillende platformen zijn gemakkelijk te meten. Facebook en LinkedIn bieden bijvoorbeeld een dashboard aan waarin jij acties kunt analyseren, zo weet jij direct wat aanslaat bij jouw volgers. Om goed in te spelen op jouw publiek kun je op bijvoorbeeld Instagram zien wanneer de meeste volgers online zijn, dit is een moment om ook actief bezig te zijn op jouw sociale mediakanaal.

TIP: Een handige tool om data te analyseren is Google Analytics, ook voor jouw website is dit een uitstekende keuze.

Sociale media zijn een vast onderdeel geworden in het marketingplan van elk ambitieus bedrijf, zo ook bij MELLES PEOPLE. Wij zien genoeg voordelen in het gebruiken van sociale media en begonnen eerder een actie voor bedrijven die hulp nodig hebben bij sociale media. Bedenk sociale mediastrategieën en werk aan jouw merkbekendheid. Pas de sociale media tips toe op jouw bedrijf en ga er mee aan de slag! Onlangs is onze website op de schop gegaan, hiervoor hebben wij uitgezocht hoe het schrijven van SEO-teksten werkt. Mocht jij meer willen weten over online strategieën, volgende week delen wij een artikel over SEO en de mogelijkheden hiervan.

Schrijf je in voor de nieuwbrief

Bedankt voor je inschrijving!

Share This